Granode i fokus: Sundsvalls Tidning rapporterar om den pågående batteriteknologiska revolutionen

Den 14 maj publicerades reportaget “Utmanare till Torsboda finns i Nacksta” om Granode i Sundsvalls Tidning. Den batteriteknologiska revolutionen har knappt börjat. Utvecklingen har gått från noll till hundra på några år. Fem miljoner elbilar i världen 2021 bedöms bli 150 miljoner 2030. Här följer ett utdrag från artikeln.

Granode Materials har patenterat ett eget anodmaterial baserat på kisel och grafit som till låg kostnad ökar energidensiteten med upp till 25 procent jämfört med konventionell teknik. Experimentellt uppger sig företaget ha lyckats fördubbla energidensiteten.

Vår uppgift är egentligen ganska enkel och det är att utveckla ett anodmaterial för industriellt bruk som också ska kunna implementeras i befintliga fabriker“, säger Granodes utvecklingschef Mojtaba Gilzad Kohan.

Först 2025 väntas den stora expansionen i europeisk bilindustri ta fart“, bedömer Majtaba Gilzad Kohan.

Artikeln som är skriven av Rolf Lunneborg, finns att läsa i sin helhet som prenumerant i Sundsvalls Tidning.

Mer om Granodes teknologi och marknadspotential.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print